HERARY AUTOS B.V.

Export kenteken

Het uitvoeren van een auto begint met het exporteren van het Nederlandse kenteken en het aanmaken van het daarbij behorende kentekenbewijs deel II. Vervolgens is er de keuze om het voertuig per trailer/transport te vervoeren of door zelf met het voertuig richting het bestemmingsland te gaan rijden. In het geval van het laatste dient u daarvoor exportkenteken te worden aangevraagd. Hierbij ontvangt u een set van twee witte kentekenplaten die in de plaats komen van de ingenomen Nederlandse platen.

Een compleet exportpakket

Alleen een set van witte exportkentekenplaten hebben geen waarde en zullen niet geaccepteerd worden. Om u legaal te laten rondrijden dient het voertuig tijdelijk verzekerd te worden door middel van een groene kaart. Met een groene kaart is het voertuig voor 15 dagen WA-verzekerd in meer dan 45 landen. Een combinatie van beide zaken maakt het mogelijk dat er zonder problemen met het voertuig mag worden gereden. Er is enkel één eis waaraan het voertuig moet voldoen. Het voertuig dient een geldige APK te hebben voor minimaal de duur van de groene kaart. Ligt de APK datum voor de vervaldatum van de polis, dan is het exportkenteken geldig tot de APK datum. Hier kan streng op gecontroleerd worden.
Wat is er nodig om een exportkenteken voor een voertuig aan te maken:

  • Kopie kentekenbewijs
  • Gewenste ingangsdatum verzekering
  • Geldige legimatie
  • Adresgegevens

 

Eenmaal als de bovenstaande gegevens door ons zijn ontvangen, is een exportkenteken binnen enkele minuten voor aangemaakt en kan deze worden afgehaald of worden verzonden.